Κοσμητική γυναικολογία

Κοσμητική Γυναικολογία- Η Πλαστική χειρουργική στη Γυναικολογία

Η Κοσμητική Γυναικολογία είναι μια αναπτυσσόμενη υπο-ειδικότητα της γυναικολογίας, που εισάγει την πλαστική χειρουργική στην γυναικολογία. Μπορεί να βοηθήσει πολλές γυναίκες να απαλλαγούν από την αμηχανία, αγωνία και τις ανασφάλειες που μπορεί να αισθάνονται όταν βρίσκονται με έναν σεξουαλικό σύντροφο, σε σχέση με την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων τους.
Επιπλέον, μπορεί να τις απαλλάξει από κοινά, ενίοτε ενοχλητικά συμπτώματα, όπως η «χαλάρωση» των κολπικών τοιχωμάτων και η ακράτεια. Αυτά μπορεί σήμερα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις, μπορεί επίσης να κριθεί απαραίτητη κάποια χειρουργική παρέμβαση.

Νέες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα από χειρουργικές και μη χειρουργικές επιλογές:

Συνήθεις τεχνικές

Labiaplasty-πλαστική χειλέων του αιδοίου

Labiaplasty εκτελείται με σκοπό να βελτιώσει την εμφάνιση των χειλέων του αιδοίου. Τα μικρά χείλη μπορεί να είναι αρκετά διογκωμένα, προκαλώντας ενόχληση κάτω από τα ρούχα ή κατά τη διάρκεια της συνουσίας, ή μπορεί να είναι άνισα ή μπορεί να έχουν αλλάξει σχήμα μετά τον τοκετό. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αναδιαμορφώσει τα μικρά χείλη.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και στα μεγάλα χείλη του αιδοίου.

Κολπική σύσφιξη –Vaginal Rejuvenation

A. Xειρουργικές επιλογές

Ένας κολπικός τοκετός μπορεί να βλάψει σοβαρά τον κολπικό ιστό και τους μύες, κάτι που συχνά, δεν μπορεί να βελτιωθεί μετά από ασκήσεις του πυελικού εδάφους. Αυτό μπορεί να καταστήσει τη σεξουαλική επαφή λιγότερο ευχάριστη και μπορεί να σχετίζεται με ήπια ή σοβαρή ακράτεια ούρων και, μερικές φορές, πρόπτωση της μήτρας. Μια χειρουργική διόρθωση είναι εφικτή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι χειρουργικής επέμβασης, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτές οι επιλογές θα συζητηθούν διεξοδικά μαζί σας!

B. Μη χειρουργικές επιλογές

Laser Vaginal Rejuvenation
Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη σύσφιξη εσωτερικών και εξωτερικών μυών και δομών του κόλπου με αποτέλεσμα την καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση του ασθενούς και του συντρόφου της.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση τεχνολογίας state-of-the-art Laser.
Μπορεί να είστε κατάλληλη για αυτό το είδος της μη χειρουργικής τεχνικής, εάν:

  1. Τα τοιχώματα του κόλπου σας έχουν γίνει πιο χαλαρά λόγω απώλειας βάρους ή εγκυμοσύνη.
  2. Έχετε ήπια ακράτεια ούρων από προσπάθεια.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς νοσηλεία, με τοπική αναισθησία. Ήπια δυσφορία αναμένεται για μερικές ημέρες, μετά από αυτή τη διαδικασία.

Ραδιοσυχνότητες-ThermiVa

Επιπλέον, μετά την εμμηνόπαυση, ή χημειοθεραπεία, το κολπικό δέρμα (βλεννογόνος) συνήθως γίνεται πολύ ξηρό, καθιστώντας αδύνατες τις σεξουαλικές σχέσεις. Παραδοσιακές θεραπείες περιλαμβάνουν τη χρήση των κολπικών οιστρογόνων, μασάζ ή ασκήσεις πυελικού εδάφους.

Τα Κολπικά Laser (ανωτέρω) έχουν χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της κολπικής εφύγρανσης, με σημαντική επιτυχία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, το μέγεθος και η διάμετρος της κεφαλής του Laser μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία όταν τοποθετείται στο εσωτερικό του κόλπου.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα άλλο υπερσύγχρονο μηχάνημα, που ονομάζεται ThermiVa, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει αυτά τα συμπτώματα. Το ThermiVa έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για αρκετά χρόνια, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ. Η κεφαλή του ThermiVa είναι μικρότερη από το μέσο δάκτυλο και έχει μια ξεχωριστή και άνετη "S" καμπύλη που ακολουθεί τις φυσικές καμπύλες του κόλπου. Το ThermiVa είναι εξαιρετικά ασφαλές. Χρησιμοποιεί ελεγχόμενη θερμοκρασία ραδιοσυχνοτήτων (ΟΧΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ) για την τόνωση της περιοχής με σχηματισμό
νέου κολλαγόνου και ελαστίνης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του κόλπου. Επίσης δημιουργεί νέα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του αίματος στην περιοχή. Εντός τριών μηνών η περιοχή του αιδοίου και του κόλπου είναι αναζωογονημένη και ανανεωμένη και οι σεξουαλικές σχέσεις γίνονται ευχάριστες για τη γυναίκα και το σύντροφό της, για μια ακόμη φορά.
Οι θεραπείες γίνονται χωρίς αναισθησία, σε 3 συνεδρίες. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και οι υπόλοιπες ανά μήνα για τρεις μήνες. Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν για 1-2 χρόνια.

Νέα
Για πάντα γόνιμη
Yoga & Εγκυμοσύνη
  • Υπερηχογράφος
  • Κολποσκόπιο
  • Κολπική αναζωογόνηση - Ραδιοσυχνότητες THERMiVa
  • Ειδικός εξοπλισμός - Υπερηχογράφος

  • Ειδικός εξοπλισμός - Κολποσκόπιο

  • Ειδικός εξοπλισμός - Κολπική αναζωογόνηση - Ραδιοσυχνότητες ThermiVa