Κοσμητική γυναικολογία

Κοσμητική Γυναικολογία- Η Πλαστική χειρουργική στη Γυναικολογία

Η Κοσμητική Γυναικολογία είναι μια αναπτυσσόμενη υπο-ειδικότητα της γυναικολογίας, που εισάγει την πλαστική χειρουργική στην γυναικολογία. Μπορεί να βοηθήσει πολλές γυναίκες να απαλλαγούν από την αμηχανία, αγωνία και τις ανασφάλειες που μπορεί να αισθάνονται όταν βρίσκονται με έναν σεξουαλικό σύντροφο, σε σχέση με την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων τους.
Επιπλέον, μπορεί να τις απαλλάξει από κοινά, ενίοτε ενοχλητικά συμπτώματα, όπως η «χαλάρωση» των κολπικών τοιχωμάτων και η ακράτεια. Αυτά μπορεί σήμερα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις, μπορεί επίσης να κριθεί απαραίτητη κάποια χειρουργική παρέμβαση.

Επικοινωνήστε μαζί μου

 

Νέες εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα, προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα από χειρουργικές και μη χειρουργικές επιλογές:

Συνήθεις τεχνικές

Labiaplasty-πλαστική χειλέων του αιδοίου

Labiaplasty εκτελείται με σκοπό να βελτιώσει την εμφάνιση των χειλέων του αιδοίου. Τα μικρά χείλη μπορεί να είναι αρκετά διογκωμένα, προκαλώντας ενόχληση κάτω από τα ρούχα ή κατά τη διάρκεια της συνουσίας, ή μπορεί να είναι άνισα ή μπορεί να έχουν αλλάξει σχήμα μετά τον τοκετό. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να αναδιαμορφώσει τα μικρά χείλη.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και στα μεγάλα χείλη του αιδοίου.

Με την πάροδο της ηλικίας,αλλά μερικές φορές και εκ γενετής,τα μεγάλα χείλη του αιδοίου παρουσιάζουν ατροφία. Για λόγους αισθητικούς αλλα και απόλαυσης κατά την σεξουαλική επαφή, μπορούμε να διορθώσουμε με ενέσεις υαλουρονικό οξέος DESIRIAL. Αυτές γίνονται μετά από τοπική αναισθησία,που επιτυγχάνεται με την αναισθητική κρέμα.

Κολπική σύσφιξη –Vaginal Rejuvenation

A. Xειρουργικές επιλογές

Ένας κολπικός τοκετός μπορεί να βλάψει σοβαρά τον κολπικό ιστό και τους μύες, κάτι που συχνά, δεν μπορεί να βελτιωθεί μετά από ασκήσεις του πυελικού εδάφους. Αυτό μπορεί να καταστήσει τη σεξουαλική επαφή λιγότερο ευχάριστη και μπορεί να σχετίζεται με ήπια ή σοβαρή ακράτεια ούρων και, μερικές φορές, πρόπτωση της μήτρας. Μια χειρουργική διόρθωση είναι εφικτή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι χειρουργικής επέμβασης, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτές οι επιλογές θα συζητηθούν διεξοδικά μαζί σας!

B. Μη χειρουργικές επιλογές

 

Κοσμητική γυναικολογία

 

Εμμηνόπαυση και ξηρότητα κόλπου;
Εμμηνόπαυση και ήπια ακράτεια ούρων;
Ανάπλαση και αναζωογόνηση κόλπου;
Σύσφιξη κόλπου;

Οι περισσότερες γυναίκες, με την πάροδο των ετών, ιδιαίτερα μετά από έναν ή περισσότερους κολπικούς τοκετούς, και κυρίως κατά την εμμηνόπαυση, εμφανίζουν κολπική ξηρότητα, πόνο κατά την επαφή (δυσπαρευνία), χαλάρωση κόλπου, κάποιου βαθμού ακράτεια και μια σειρά άλλων δυσάρεστων συμπτωμάτων, όπως κνησμό στην ευαίσθητη περιοχή.

Τα προβλήματα της κολπικής ατροφίας, τσουξίματος και πόνου στην επαφή αντιμετωπίζουν ακόμα και γυναίκες που δεν έχουν κάνει παιδιά, γιατί όταν μπαίνουν στην εμμηνόπαυση χάνουν τα φυσικά τους οιστρογόνα. Η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων προκαλεί ατροφία του κόλπου και του αιδοίου, καθιστώντας λιγότερο απολαυστική, ως και επώδυνη τη σεξουαλική επαφή, δυσκολότερη την επίτευξη οργασμού αλλά και διαταραχές όπως ακράτεια ούρων.

Επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες για κολπική χαλάρωση και ατροφία είναι το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης, το αυξημένο σωματικό βάρος και άλλοι. Η διόρθωση αυτών των παραμέτρων βοηθά στην βελτίωση των ανωτέρω συμπτωμάτων, αλλά δεν αρκεί!

Μια ευρύτερα διαδεδομένη άποψη είναι ότι για να απαλλαγεί μία γυναίκα από όλα τα παραπάνω συμπτώματα, είναι πάντα απαραίτητη η χειρουργική αντιμετώπιση, ή η λήψη ορμονών, που μπορεί να έχουν δυσάρεστες παρενέργειες, ενώ μετά από πολυετή χρήση μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Υπάρχουν πια, όμως καινοτόμοι τρόποι αντιμετώπισης!

Πιο συγκεκριμένα πολλά από αυτά τα συμπτώματα, μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα αποτελεσματικά χωρίς χειρουργική επέμβαση. Αναντίρρητα βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κριθεί απαραίτητη μια χειρουργική παρέμβαση.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι οι εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα προσφέρουν ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών, και σαν αποτέλεσμα υπάρχουν πλέον περισσότερες εναλλακτικές που προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε γυναίκας, μιας και κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Είναι χρήσιμο να τονιστούν οι μη χειρουργικές επιλογές σε αυτό το τομέα. Αυτές, κυρίως, είναι:

 • η χρήση ενέσιμου Υαλουρονικού Οξέος (Desirial),
 • το Platelet rich plasma (PRP),
 • οι Ραδιοσυχνότητες - ThermiVa,
 • το Laser Vaginal Rejuvenation.

Τονίζεται ότι οι ανωτέρω θεραπείες μπορούν να γίνουν στον χώρο του ιατρείου!

- Ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ (Desirial)

Το υαλουρονικό οξύ συναντάται με φυσικό τρόπο στο ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα στο δέρμα και στους βλεννογόνους, αλλά και στις αρθρώσεις. Έχει το ειδικό χαρακτηριστικό να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση και την τόνωση των σχετικών ιστών. Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε τη χορήγηση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος υπό τοπική αναισθησία.

Για αυτή τη μορφή θεραπείας εμπιστευόμαστε το προϊόν Desirial της Vivacy

Το (Desirial) διατίθεται σε 2 μορφές:

 1. Desirial και
 2. Desirial plus

Πιο συγκεκριμένα η επιλογή του γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες της γυναίκας. Είναι το πρώτο πιστοποιημένο και ειδικά σχεδιασμένο για τον κόλπο ενέσιμο υαλουρονικό οξύ το οποίο δημιουργήθηκε στην Γαλλία από τα εργαστήρια της VIVACY.

Έχει άμεσα αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες με ποσοστό επιτυχίας 94% και τα αποτελέσματα διαρκούν από 9 έως 12 μήνες. Αξιοσημείωτο ειναι να τονίσουμε ότι η διάρκεια μπορεί να διαφέρει ανάλογα το στάδιο της γυναίκας.

Ενδείξεις:

Desirial

 • κολπική ξηρότητα
 • χρόνιος ερεθισμός κόλπου
 • πόνο κατά την επαφή (δυσπαρεύνια), που προκύπτει από την ξηρότητα του κόλπου
 • προβλήματα εμμηνόπαυσης
 • ακράτεια ούρων

Desirial plus

 • για αισθητικούς λόγους
 • ατροφία εξωτερικών χειλέων του κόλπου

Αποτελέσματα:

Desirial

 • ενυδατώνει και βελτιώνει το κολπικό κολλαγόνο
 • βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών
 • αντιμετωπίζει τη δυσπαρευνία
 • επαναφέρει την ελαστικότητα του κολπου
 • σε μικρότερο βαθμό βελτιώνει την ακράτεια ούρων

Desirial plus

 • άμεση αισθητική αλλαγή των χειλέων του κόλπου
 • αποκατάσταση της περιοχής

Ανάρρωση:

Η θεραπεία θεωρείται ασφαλής και δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες. Τα ευεργετικά της αποτελέσματα γίνονται άμεσα αντιληπτά! Μπορείτε να ξεκινήσετε σεξουαλικές επαφές σε 3-5 ημέρες. Επίσης, για 10 περίπου ημέρες πρέπει να αποφεύγετε δραστηριότητες που ασκούν άμεση πίεση στην περιοχή θεραπείας (ποδηλασία, ιππασία, γυμναστήριο). Αποφύγετε επίσης τους υγρούς δημόσιους χώρους, όπως πισίνες, υδρομασάζ κ.λπ.

Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας την ίδια ημέρα, αμέσως μετά τη θεραπεία.

- Platelets rich plasma(PRP)

Η θεραπεία με πλάσμα (PRP) που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος αναζωογόνησης και ανάπλασης των ιστών. Τα σημαντικά πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας και μετάδοσης ασθενειών, γιατί χρησιμοποιείται το αίμα της ίδιας της ασθενούς.

Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη και δεν υπάρχει επιπλέον παραμονή στο χώρο μετα την έγχυση. Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 12 μήνες και το χρονικό διάστημα καθορίζεται από το στάδιο που βρίσκεται κάθε γυναίκα. Με βάση τις ιδιότητές του αποτελεί μια θεραπευτική λύση για την αναζωογόνηση του κόλπου, την σύσφιξη των κολπικών τοιχωμάτων, την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων, την αντιμετώπιση της δυσπαρευνίας και την εμμηνόπαυση.

Τα τελευταία λίγα χρόνια το PRP (Platelet rich plasma) χορηγείται σε περιπτώσεις υπογονιμότητας και σε πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, με απευθείας έγχυση στις ωοθήκες.

Πώς παρασκευάζεται το PRP;

Πραγματοποιείται με λήψη μιας μικρής ποσότητας αίματος από την ίδια την γυναίκα. Μετά την λήψη, το αίμα της ασθενούς φυγοκεντρείται για περίπου 20', σε ειδικό μηχάνημα φυγοκέντρησης.

Χρησιμοποιείται μηχάνημα διπλής φυγοκέντρησης όπου επιτυγχάνεται εκλεπτυσμένος διαχωρισμός ενός τμήματος μόνο του αίματος που περιέχει 4 φορές περισσότερα αιμοπετάλια από αυτά που βρίσκονται στο υπόλοιπο αίμα. Μετά τον διαχωρισμό, ενεργοποιούνται τα αιμοπετάλια και απελευθερώνονται αυξητικοί παράγοντες που εγχύονται στον κόλπο. Έτσι ενεργοποιούνται τα κύτταρα της ίδιας της γυναίκας για παραγωγή φρέσκου κολλαγόνου.

Όσο διαρκεί η φυγοκέντρηση, τοποθετείται αναισθητική κρέμα στην περιοχή του κόλπου.

Στη συνέχεια τοποθετείται το PRP με πολύ λεπτή βελόνα στην πάσχουσα περιοχή, η οποία έχει στο μεταξύ μουδιάσει από την αναισθητική κρέμα.

Σε διάστημα λίγων ημερών ξεκινά η παραγωγή νέου κολλαγόνου στα κολπικά τοιχώματα και η ανακούφιση των συμπτωμάτων της γυναίκας.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διαδικασία μαζί με την προετοιμασία διαρκεί μία ώρα.

- Αναίμακτη σύσφιξη του κόλπου - Ραδιοσυχνότητες - ThermiVa

Είναι η θεραπεία που πραγματοποιείται μέσω ελεγχόμενης θερμικής ενέργειας-ραδιοσυχνοτήτων (ΟΧΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ) στα χείλη του αιδοίου και στο εσωτερικό του κόλπου, με σκοπό να ενισχύσει την παραγωγή του κολλαγόνου. Το ThermiVa μπορεί να αντιμετωπίσει σε σημαντικό βαθμό την κολπική χαλάρωση που μπορεί να προέλθει είτε μετα τους τοκετούς, είτε λόγω ορμονικών διαταραχών, και συνδράμει στην αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας, σε γυναίκες που βρίσκονται σε χημειοθεραπεία και σε ζευγάρια με σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Το ThermiVa έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για αρκετά χρόνια, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ. Η κεφαλή του ThermiVa που εισέρχεται στον κόλπο, είναι μικρότερη από το μέσο δάκτυλο και έχει μια ξεχωριστή και άνετη "S" καμπύλη που ακολουθεί τις φυσικές καμπύλες του κόλπου.

Δημιουργεί νέα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του αίματος στην περιοχή. Εντός κάποιων ημερών, η περιοχή του αιδοίου και του κόλπου είναι αναζωογονημένη και ανανεωμένη και οι σεξουαλικές σχέσεις γίνονται ευχάριστες για τη γυναίκα και το σύντροφό της, για μια ακόμη φορά.

Αποτελέσματα της θεραπείας με Thermi-Va:

 • εφύγρανση και ανακούφιση από την ξηρότητα κόλπου
 • σύσφιξη κόλπου
 • αντιμετώπιση ήπιας ακράτειας ούρων
 • ανακούφιση από τον πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία;

Η θεραπεία εκτελείται με εξάρτημα μίας χρήσης για απόλυτη υγιεινή και αποφυγή μολύνσεων. Χαρακτηρίζεται ως απόλυτα ανεκτή, για αυτό γίνεται χωρίς τοπική αναισθησία και είναι ασφαλής θεραπεία. Επιπλεον δεν προκαλεί βλάβες στο δέρμα και δεν χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας. Έτσι η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες της την ίδια ημέρα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται (χωρίς την χρήση αναισθησίας), σε 2-3 συνεδρίες που εχουν διάρκεια 20 λεπτών και γίνονται ανά μήνα.

Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν 1 με 1,5 χρόνο και γίνονται ορατά με την πρώτη συνεδρία, όμως μια ολοκληρωμένη εικόνα της αποτελεσματικότητας της θεραπείας πρέπει να γίνει μετά το τέλος των συνεδριών.

- Αναίμακτη σύσφιξη κόλπου- Laser Vaginal Rejuvenation

Είναι μια επαναστατική μη χειρουργική μέθοδος που πραγματοποιείται με Laser.

Η ενέργεια του Laser απορροφάται από τους ινοβλάστες του βλεννογόνου του κόλπου και με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται η παραγωγή νέου και ποιοτικού κολλαγόνου. Μέσω αυτής της διαδικασίας επιτυγχάνεται η σύσφιξη των εσωτερικών και εξωτερικών δομών του κόλπου. To Laser Vaginal Rejuvenation απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν από κολπική ατροφία, ήπια ακράτεια ούρων, ή έχουν επώδυνη σεξουαλική επαφή. Δεν συνδέεται με το Laser αποτρίχωσης που πραγματοποιούμε σε άλλα σημεία του σώματος.

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία

Η θεραπεία πραγματοποιείται σε 2-4 συνεδρίες. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 20-30 λεπτά.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή που περιγράφεται ανωτέρω (Thermi-Va)

Γίνεται με, ή χωρίς, τοπική αναισθησία χωρίς να χρειάζεται ειδική φροντίδα μετά την διαδικασία. Όμως, αναμένεται μια ήπια δυσφορία για μερικές μέρες μετά την διαδικασία. Μια ολοκληρωμένη εικόνα του αποτελέσματος της θεραπείας “Laser Vaginal Rejuvenation“ μετά από το τέλος των συνεδριών.

Ήπια δυσφορία αναμένεται για μερικές ημέρες, μετά από αυτή τη διαδικασία.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά κάποιες από τις ανωτέρω θεραπείες, όπως η χρήση του PRP και του Laser, για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Φόρμα επικοινωνίας

(Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Εισάγετε έναν τηλεφωνικό αριθμό.
Εισάγετε έγκυρο Email.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Είστε Ρομπότ;

 

Οι τομείς εξειδίκευσής μου αφορούν

>

Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση

Έχω πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με αυτό τον τρόπο και είμαι μέλος της ομάδας υπευθύνων λειτουργίας του Ενδοσκοπικού τμήματος του ΙΑΣΩ.

>

Υπογονιμότητα και αναπαραγωγή - Εξωσωματική γονιμοποίηση

Με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες χαμηλής ανταπόκρισης στα φάρμακα της εξωσωματικής.
Συνεργασία με την μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος. Δείτε περισσότερα εδώ.
Για οδηγίες χρήσης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης πατήστε εδώ.

>

Κολποσκόπηση / HPV λοίμωξη

Δίπλωμα-Πιστοποίηση Βρετανικής Εταιρίας Κολποσκοπήσεων (www.bsccp.org.uk list of accredited colposcopists)

>

Αισθητική Γυναικολογία (Cosmetic Gynaecology)

SENIOR MEMBER OF EUROPEAN SOCIETY OF AESTHETIC GYNAECOLOGY (www.esag.org list of Senior members)

>

Κατάψυξη ωαρίων

Μείνετε για πάντα γόνιμες!