Υστεροσκοπική Αφαίρεση Πολύποδα Μήτρας

Τι είναι ο πολύποδας μήτρας

Οι πολύποδες της μήτρας είναι μικρές, μαλακές παχύνσεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της μήτρας. Προέρχονται από τον πιο εσωτερικό ιστό της μήτρας, που ονομάζεται ενδομήτριο. Για αυτό και ονομάζονται πολύποδες ενδομητρίου.

Το μέγεθός τους μπορεί να ποικίλει, από 1-2 χιλιοστά ως μια μπάλα γκολφ. Μπορεί να έχετε μόνο έναν πολύποδα ή πολλούς από αυτούς ταυτόχρονα.

Οι περισσότεροι πολύποδες της μήτρας δεν είναι κακοήθεις (καρκίνος) και συχνά δεν προκαλούν συμπτώματα.

Αιτίες δημιουργίας πολυπόδων μήτρας

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί οι γυναίκες κάνουν πολύποδες της μήτρας, αλλά μπορεί να σχετίζονται με αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών. Κάθε μήνα, τα επίπεδα των οιστρογόνων σας αυξάνονται και πέφτουν, αρχικά προκαλώντας πάχυνση του ενδομητρίου και στη συνέχεια απόπτωση αυτού. Πιθανά, μια υπερ-ανάπτυξη αυτού του ενδομητρίου κάνει έναν πολύποδα.
Οι πολύποδες είναι πιο συνηθισμένοι στη ηλικιακή δεκαετία των 40 ή των 50. Επίσης, συχνά υπάρχει οικογενειακή προδιάθεση για πολύποδες.

Συμπτώματα του πολύποδα μήτρας

Οι πολύποδες μπορεί να προκαλέσουν:

  • Βαρειές περιόδους
  • Αιμορραγία μεταξύ περιόδων
  • Κολπική αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση
  • Υπογονιμότητα

Επικοινωνήστε μαζί μου

 

Ενδείξεις και πλεονεκτήματα υστεροσκόπησης για αφαίρεση πολυπόδων

Εφόσον μία γυναίκα παρουσιάζει κάποιο από τα ανωτέρω συμπτώματα, έχει ένδειξη για χειρουργική αφαίρεση των πολυπόδων. Παλαιότερα, αφαιρούσαν τους πολύποδες με τυφλή απόξεση μήτρας. Αυτό θεωρείται ανεπαρκής τεχνική, γιατί μπορεί να αφαιρεθεί μόνο τμήμα του πολύποδος και έτσι αυξάνεται η πιθανότητα υποτροπής. Για αυτό το λόγο σήμερα προτείνεται η αφαίρεσή τους με την τεχνική της υστεροσκόπησης.

Υστεροσκοπική αφαίρεση πολύποδα μήτρας

Προετοιμασία και διαδικασία της επέμβασης

Η υστεροσκοπική αφαίρεση πολυπόδων γίνεται υπό ελαφρά γενική αναισθησία όπως περιγράφεται εδώ. Δεν πρέπει να φάτε και να πιείτε κάτι για 6 ώρες πριν την υστεροσκόπηση. Επίσης, είναι καλή ιδέα να έχετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που να σας συνοδεύει.

Μετά την επέμβαση, θα μείνετε για 1-2 ώρες στο Νοσοκομείο, για παρακολούθηση. Μετά, μπορείτε να φύγετε. Μπορείτε να φάτε και να πιείτε ελεύθερα, ενώ καλό είναι να αποφύγετε να οδηγήσετε, για το υπόλοιπο της ημέρας. Επίσης, μπορείτε να πάρετε κάποιο ήπιο παυσίπονο, αν χρειαστείτε.

Αποθεραπεία

Θα έχετε κάποια ήπια αιμορραγία που μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα. Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται ότι μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να κάνετε ντους κανονικά. Η άσκηση και το σεξ μπορούν να γίνονται ελεύθερα όταν έχει σταματήσει οποιαδήποτε αιμορραγία και δυσφορία.

Γιατί να μας επιλέξετε

Ο γυναικολόγος-χειρουργός Ανδρέας Μπαζαίος MSc, FRCOG, ειδικεύτηκε εξ΄ολοκλήρου στο Λονδίνο, όπου μετά από εξεταστική διαδικασία έγινε Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπο-ειδικεύτηκε στην υπογονιμότητα και Υστεροσκοπική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο Λονδίνο (St Bartholomew’s Hospital) και στις Βρυξέλλες, και απέκτησε και Master of Science (MSc) στο ίδιο αντικείμενο στο University of Warwick, England. Έχει εκτελέσει χιλιάδες υστεροσκοπικές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στα Νοσοκομεία ΙΑΣΩ και ΛΗΤΩ, από το 2000, έως σήμερα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι μέλος της ομάδας ιατρών του Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Institute of Life. Η επαφή του με τους ασθενείς είναι άμεση, και οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο σε 24ωρη βάση, για εξηγήσεις και συμβουλές.

Οι πολύ σημαντικές επιτυχίες, αντικατοπτρίζονται στα σχόλια ασθενών που υπάρχουν στο παρόν site. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός ασθενών, σχόλια των οποίων επίσης υπάρχουν στο σχετικό link, έρχονται από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ακριβώς λόγω της αμεσότητας στην επικοινωνία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα είτε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα ώστε να κανονίσουμε μία συνάντηση στο ιατρείο.

 

Φόρμα επικοινωνίας

(Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Εισάγετε έναν τηλεφωνικό αριθμό.
Εισάγετε έγκυρο Email.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Είστε Ρομπότ;

Οι τομείς εξειδίκευσής μου αφορούν

>

Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση

Έχω πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με αυτό τον τρόπο και είμαι μέλος της ομάδας υπευθύνων λειτουργίας του Ενδοσκοπικού τμήματος του ΙΑΣΩ.

>

Υπογονιμότητα και αναπαραγωγή - Εξωσωματική γονιμοποίηση

Με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες χαμηλής ανταπόκρισης στα φάρμακα της εξωσωματικής.
Συνεργασία με την μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος. Δείτε περισσότερα εδώ.
Για οδηγίες χρήσης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης πατήστε εδώ.

>

Κολποσκόπηση / HPV λοίμωξη

Δίπλωμα-Πιστοποίηση Βρετανικής Εταιρίας Κολποσκοπήσεων (www.bsccp.org.uk list of accredited colposcopists)

>

Αισθητική Γυναικολογία (Cosmetic Gynaecology)

SENIOR MEMBER OF EUROPEAN SOCIETY OF AESTHETIC GYNAECOLOGY (www.esag.org list of Senior members)

>

Κατάψυξη ωαρίων

Μείνετε για πάντα γόνιμες!