Συμφύσεις Μήτρας και Υστεροσκόπηση

Τι είναι οι συμφύσεις μήτρας

Οι συμφύσεις στο εσωτερικό της μήτρας περιγράφησαν για πρώτη φορά το 1894, από τον γυναικολόγο Joseph Asherman, του οποίου το όνομα χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, για την περιγραφή του συνδρόμου μερικής ή ολικής σύγκλισης της κοιλότητας της μήτρας με συμφύσεις με επακόλουθες εμμηνορυσιακές ανωμαλίες, ενίοτε ολική απώλεια περιόδου, στειρότητα ή επαναλαμβανόμενη απώλεια της εγκυμοσύνης (αποβολές).

Αίτια

Οι ενδομήτριες συμφύσεις είναι ουλές που προκύπτουν από τραύμα στη μήτρα, συνηθέστερα ως αποτέλεσμα απόξεσης της μήτρας σε σχέση με πρόσφατη εγκυμοσύνη, είτε λόγω διακοπής (έκτρωσης) ή αποβολής.

Συμπτώματα και ενδείξεις για υστεροσκόπηση σε περίπτωση συμφύσεων ενδομητρίου

Εφόσον μία γυναίκα μετά από απόξεση μήτρας, παρουσιάζει κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα, όπως είναι δραματική μείωση ή και ολική απώλεια περιόδου, στειρότητα ή επαναλαμβανόμενη απώλεια εγκυμοσύνης (αποβολές), τότε έχει ένδειξη για χειρουργική διόρθωση/αφαίρεση των συμφύσεων.

Η ταξινόμηση της σοβαρότητας των ενδομήτριων συμφύσεων, από την American Fertility Society, απαιτεί υστεροσκοπική αξιολόγηση της ενδομητρίου κοιλότητας που παραμένει ελεύθερη, αξιολόγηση της σοβαρότητας συγκόλλησης των τοιχωμάτων της μήτρας και εκτίμηση του τύπου της εμμηνορυσίας. Έτσι, οι συμφύσεις ταξινομούνται ως ήπιες, μέτριες ή σοβαρές. Σε ήπιες περιπτώσεις, δεν απαιτείται πάντα θεραπεία, οπότε έχει αναφερθεί ότι η πλειονότητα των ασθενών έχουν περίοδο και το ήμισυ των ασθενών μπορούν να συλλάβουν, με το 30% να έχει επιτυχή εγκυμοσύνη και 13% διαταραχές πρόσφυσης του πλακούντα (συμφυτικός πλακούς).

Επικοινωνήστε μαζί μου

 

Πλεονεκτήματα υστεροσκόπησης για την λύση συμφύσεων ενδομητρίου

Λύση των συμφύσεων μπορεί να γίνει μόνο με άμεση όραση, υπό υστεροσκοπικό έλεγχο. Κάθε προσπάθεια διόρθωσης με τυφλή απόξεση, μπορεί να είναι ανεπιτυχής, αλλά και να δημιουργήσει επιπλέον συμφύσεις. Κάποιες φορές, μετά την υστεροσκοπική λύση συμφύσεων, κρίνεται απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα σπιράλ, ή ένας μικρός καθετήρας στην μήτρα, ώστε να μην ξανακολλήσουν τα τοιχώματα από νέες συμφύσεις.

Συμφύσεις μήτρας και υστεροσκόπηση

Προετοιμασία και διαδικασία υστεροσκοπικής επέμβασης

Η υστεροσκοπική λύση συμφύσεων ενδομητρίου η οποία είναι όμοια με αυτή που περιγράφουμε εδώ, γίνεται υπό ελαφρά γενική αναισθησία. Δεν πρέπει να φάτε και να πιείτε κάτι για 6 ώρες πριν την υστεροσκόπηση. Είναι καλή ιδέα να έχετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας που να σας συνοδεύει.

Μετά την επέμβαση, θα μείνετε για 1-2 ώρες στο Νοσοκομείο, για παρακολούθηση. Μετά, μπορείτε να φύγετε. Μπορείτε να φάτε και να πιείτε ελεύθερα, ενώ καλό είναι μα αποφύγετε να οδηγήσετε, για το υπόλοιπο της ημέρας. Επίσης, μπορείτε να πάρετε κάποιο ήπιο παυσίπονο, αν χρειαστείτε.

Αποθεραπεία

Μετά την επέμβαση θα έχετε κάποια ήπια αιμορραγία που μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα. Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται ότι μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να κάνετε ντους κανονικά. Η άσκηση και το σεξ μπορούν να γίνονται ελεύθερα όταν έχει σταματήσει οποιαδήποτε αιμορραγία και δυσφορία.

Γιατί να μας επιλέξετε

Ο γυναικολόγος-χειρουργός Ανδρέας Μπαζαίος MSc, FRCOG, ειδικεύτηκε εξ΄ολοκλήρου στο Λονδίνο, όπου μετά από εξεταστική διαδικασία έγινε Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπο-ειδικεύτηκε στην υπογονιμότητα και Υστεροσκοπική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο Λονδίνο (St Bartholomew’s Hospital) και στις Βρυξέλλες, και απέκτησε και Master of Science (MSc) στο ίδιο αντικείμενο στο University of Warwick, England. Έχει εκτελέσει χιλιάδες υστεροσκοπικές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στα Νοσοκομεία ΙΑΣΩ και ΛΗΤΩ, από το 2000, έως σήμερα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι μέλος της ομάδας ιατρών του Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Institute of Life. Η επαφή του με τους ασθενείς είναι άμεση, και οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο σε 24ωρη βάση, για εξηγήσεις και συμβουλές.

Οι πολύ σημαντικές επιτυχίες, αντικατοπτρίζονται στα σχόλια ασθενών που υπάρχουν στο παρόν site. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός ασθενών, σχόλια των οποίων επίσης υπάρχουν στο σχετικό link, έρχονται από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ακριβώς λόγω της αμεσότητας στην επικοινωνία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα είτε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα ώστε να κανονίσουμε μία συνάντηση στο ιατρείο.

 

Φόρμα επικοινωνίας

(Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Εισάγετε έναν τηλεφωνικό αριθμό.
Εισάγετε έγκυρο Email.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Είστε Ρομπότ;

Οι τομείς εξειδίκευσής μου αφορούν

>

Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση

Έχω πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με αυτό τον τρόπο και είμαι μέλος της ομάδας υπευθύνων λειτουργίας του Ενδοσκοπικού τμήματος του ΙΑΣΩ.

>

Υπογονιμότητα και αναπαραγωγή - Εξωσωματική γονιμοποίηση

Με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες χαμηλής ανταπόκρισης στα φάρμακα της εξωσωματικής.
Συνεργασία με την μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος. Δείτε περισσότερα εδώ.
Για οδηγίες χρήσης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης πατήστε εδώ.

>

Κολποσκόπηση / HPV λοίμωξη

Δίπλωμα-Πιστοποίηση Βρετανικής Εταιρίας Κολποσκοπήσεων (www.bsccp.org.uk list of accredited colposcopists)

>

Αισθητική Γυναικολογία (Cosmetic Gynaecology)

SENIOR MEMBER OF EUROPEAN SOCIETY OF AESTHETIC GYNAECOLOGY (www.esag.org list of Senior members)

>

Κατάψυξη ωαρίων

Μείνετε για πάντα γόνιμες!