Αφαίρεση Ινομυωμάτων Υστεροσκοπικά

Ινομυώματα της μήτρας και συμπτώματα:

Τουλάχιστον το 20% των γυναικών αποκτούν ινομυώματα της μήτρας σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Πολλές από αυτές, δεν θα το μάθουν ποτέ, γιατί δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα, που να τις οδηγήσει στον ιατρό!

Τα ινομυώματα της μήτρας, τα οποία αποκαλούνται και λειομυώματα, είναι μυϊκοί όγκοι που μπορούν να αναπτυχθούν στη μήτρα. Σπάνια μετατρέπονται σε καρκίνο της μήτρας (σάρκωμα).

Τα ινομυώματα μπορούν να ποικίλουν πολύ σε μέγεθος, σχήμα και θέση. Εμφανίζονται συνήθως σε γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης, μεταξύ 30 και 40 ετών, αλλά μπορούν να εμφανιστούν και σε οποιαδήποτε ηλικία.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των ινομυωμάτων της μήτρας περιλαμβάνουν:

  • Βαριά, παρατεταμένη ή οδυνηρή περίοδο, συχνά με πήγματα αίματος. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν και έντονη αδυναμία, λόγω της αναιμίας που προκαλούν.
  • Πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα ή στην πλάτη
  • πόνο στο σεξ
  • Συχνουρία ή/και δυσκοιλιότητα
  • Υπογονιμότητα
  • Επαναλαμβανόμενες αποβολές

Επικοινωνήστε μαζί μου

 

Ενδείξεις για υστεροσκόπηση σε περίπτωση ινομυωμάτων

Εφόσον μία γυναίκα παρουσιάζει κάποιο από τα ανωτέρω συμπτώματα, έχει ένδειξη για χειρουργική αφαίρεση. Με βάση τον υπερηχογραφικό έλεγχο, και εφόσον τα ινομυώματα πλησιάζουν , ή προβάλλουν εντός της ενδομητρίου κοιλότητας, μπορεί να αφαιρεθούν υστεροσκοπικά. Περίπου 15-20% των ινομυωμάτων προβάλλουν αρκετά στην ενδομήτριο κοιλότητα (λέγονται και υποβλεννογόνια), ώστε να αφαιρεθούν υστεροσκοπικά. Με βάση τα προσωπικά μας αποτελέσματα, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών μας, που υπεβλήθησαν σε υστεροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων, πέτυχαν αυτόματη σύλληψη/κύηση και απαλλάχθησαν από τα συμπτώματά τους.

Αφαίρεση ινομυωμάτων υστεροσκοπικά

Προετοιμασία και διαδικασία της επέμβασης

Η προετοιμασία και η διαδικασία είναι όμοια με αυτή που περιγράφουμε εδώ, με την διαφορά ότι η υστεροσκόπηση, χρειάζεται περισσότερο χρόνο (περί τα 30 λεπτά) και, κάποιες φορές, σε μεγάλα ινομυώματα δεν είναι εφικτή η αφαίρεση σε ένα χρόνο, αλλά απαιτείται και δεύτερη υστεροσκόπηση, για να αφαιρεθούν τα ινομυώματα σε δύο χρόνους. Ενίοτε, χρειάζεται η προεγχειρητική διασταύρωση αίματος για να μεταγγιστεί η ασθενής, σε περίπτωση απώλειας αίματος. Αυτό είναι σπάνιο.

Αποθεραπεία

Είναι πιθανό να χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο για ένα βράδυ. Μπορείτε να φάτε και να πιείτε ελεύθερα. Μπορείτε να πάρετε κάποιο ήπιο παυσίπονο, αν χρειαστείτε.
Θα έχετε κάποια ήπια αιμορραγία που μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα. Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται ότι μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να κάνετε ντους κανονικά. Η άσκηση και το σεξ μπορούν να γίνονται ελεύθερα όταν έχει σταματήσει οποιαδήποτε αιμορραγία και δυσφορία.

Γιατί να μας επιλέξετε

Ο γυναικολόγος-χειρουργός Ανδρέας Μπαζαίος MSc, FRCOG, ειδικεύτηκε εξ΄ολοκλήρου στο Λονδίνο, όπου μετά από εξεταστική διαδικασία έγινε Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπο-ειδικεύτηκε στην υπογονιμότητα και Υστεροσκοπική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο Λονδίνο (St Bartholomew’s Hospital) και στις Βρυξέλλες, και απέκτησε και Master of Science (MSc) στο ίδιο αντικείμενο στο University of Warwick, England. Έχει εκτελέσει χιλιάδες υστεροσκοπικές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στα Νοσοκομεία ΙΑΣΩ και ΛΗΤΩ, από το 2000, έως σήμερα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι μέλος της ομάδας ιατρών του Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Institute of Life. Η επαφή του με τους ασθενείς είναι άμεση, και οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο σε 24ωρη βάση, για εξηγήσεις και συμβουλές.

Οι πολύ σημαντικές επιτυχίες, αντικατοπτρίζονται στα σχόλια ασθενών που υπάρχουν στο παρόν site. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός ασθενών, σχόλια των οποίων επίσης υπάρχουν στο σχετικό link, έρχονται από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ακριβώς λόγω της αμεσότητας στην επικοινωνία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα είτε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα ώστε να κανονίσουμε μία συνάντηση στο ιατρείο.

 

Φόρμα επικοινωνίας

(Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Εισάγετε έναν τηλεφωνικό αριθμό.
Εισάγετε έγκυρο Email.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Είστε Ρομπότ;

Οι τομείς εξειδίκευσής μου αφορούν

>

Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση

Έχω πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με αυτό τον τρόπο και είμαι μέλος της ομάδας υπευθύνων λειτουργίας του Ενδοσκοπικού τμήματος του ΙΑΣΩ.

>

Υπογονιμότητα και αναπαραγωγή - Εξωσωματική γονιμοποίηση

Με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες χαμηλής ανταπόκρισης στα φάρμακα της εξωσωματικής.
Συνεργασία με την μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος. Δείτε περισσότερα εδώ.
Για οδηγίες χρήσης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης πατήστε εδώ.

>

Κολποσκόπηση / HPV λοίμωξη

Δίπλωμα-Πιστοποίηση Βρετανικής Εταιρίας Κολποσκοπήσεων (www.bsccp.org.uk list of accredited colposcopists)

>

Αισθητική Γυναικολογία (Cosmetic Gynaecology)

SENIOR MEMBER OF EUROPEAN SOCIETY OF AESTHETIC GYNAECOLOGY (www.esag.org list of Senior members)

>

Κατάψυξη ωαρίων

Μείνετε για πάντα γόνιμες!