Κατάψυξη Ωαρίων

Όλες οι γυναίκες γεννιούνται με έναν καθορισμένο αριθμό ωαρίων, τα οποία «χρησιμοποιούνται» σε διάρκεια της ζωής τους. Ορισμένοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, σοβαρή φλεγμονώδης νόσος της πυέλου (PID), χημειοθεραπεία και χειρουργικές επεμβάσεις στις ωοθήκες, μπορεί να μειώσουν σοβαρά τα αποθέματα των ωοθηκών σε ωάρια.

Επικοινωνήστε μαζί μου

 

Εκτιμάται ότι οι γυναίκες γεννιούνται με σχεδόν 2 εκατομμύρια ωάρια, αλλά από τη στιγμή που θα φθάσουν στην εφηβεία, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε περίπου 300.000. Πρόσφατα εξελιγμένες τεχνικές υαλοποίησης, επιτρέπουν στις γυναίκες να καταψύξουν τα ωάριά τους, κατά προτίμηση σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν, όταν οι κοινωνικές ή και ιατρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Η υαλοποίηση, συνεπώς, προσφέρει τεράστια ελπίδα για τις γυναίκες που επιλέγουν να αποθηκεύσουν τα ωάρια σε νεαρότερη ηλικία, και να διατηρήσουν τις επιλογές γονιμότητά τους. Οι γυναίκες αυτές πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία IVF, με τον ίδιο τρόπο όπως αυτός που περιγράφεται στην ενότητα "IVF". Τα ώριμα ωάρια καταψύχονται την ημέρα της ωοληψίας.

Όταν είναι επιθυμητή η εγκυμοσύνη, αυτά τα ωάρια αποψύχονται και γονιμοποιούνται με IntraCytoplasmic Sperm Injection (ICSI). Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι το 99% των ωαρίων που κατεψύχθησαν με την τεχνική αυτή, επιβιώνουν και 92% γονιμοποιούνται με επιτυχία. Τα ποσοστά εμφύτευσης και τα ποσοστά εγκυμοσύνης είναι παρόμοια με τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ηλικία κάτω των 35 ετών.

Επιπλέον, τα ωάρια που συλλέγονται και καταψύχονται σε νεαρότερη ηλικία, φέρουν πολύ μικρότερο κίνδυνο χρωμοσωμικών προβλημάτων και αυτός παραμένει ο ίδιος για πάντα, σε αντίθεση με τα «φρέσκα» ωάρια που η ίδια γυναίκα θα παράγει κατά το χρόνο που θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα της ωάρια, μερικά χρόνια αργότερα.

Γιατί να μας εμπιστευτείτε

Ο γυναικολόγος-χειρουργός Ανδρέας Μπαζαίος MSc, FRCOG, ειδικεύτηκε εξ΄ολοκλήρου στο Λονδίνο, όπου μετά από εξεταστική διαδικασία έγινε Μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπο-ειδικεύτηκε στην υπογονιμότητα και Υστεροσκοπική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο Λονδίνο (St Bartholomew’s Hospital) και στις Βρυξέλλες, και απέκτησε και Master of Science (MSc) στο ίδιο αντικείμενο στο University of Warwick, England. Έχει εκτελέσει χιλιάδες υστεροσκοπικές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις σε Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στα Νοσοκομεία ΙΑΣΩ και ΛΗΤΩ, από το 2000, έως σήμερα, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι μέλος της ομάδας ιατρών του Τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Institute of Life. Η επαφή του με τους ασθενείς είναι άμεση, και οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο σε 24ωρη βάση, για εξηγήσεις και συμβουλές.

Οι πολύ σημαντικές επιτυχίες, αντικατοπτρίζονται στα σχόλια ασθενών που υπάρχουν στο παρόν site. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός ασθενών, σχόλια των οποίων επίσης υπάρχουν στο σχετικό link, έρχονται από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ακριβώς λόγω της αμεσότητας στην επικοινωνία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα είτε μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα ώστε να κανονίσουμε μία συνάντηση στο ιατρείο.

Με χαρά δεχτήκαμε και για τη φετινή χρονιά το «Βραβείο Ασθενών».

Βραβείο What Clinic 2022

 

Φόρμα επικοινωνίας

(Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Εισάγετε έναν τηλεφωνικό αριθμό.
Εισάγετε έγκυρο Email.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Είστε Ρομπότ;

 

Οι τομείς εξειδίκευσής μου αφορούν

>

Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση

Έχω πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με αυτό τον τρόπο και είμαι μέλος της ομάδας υπευθύνων λειτουργίας του Ενδοσκοπικού τμήματος του ΙΑΣΩ.

>

Υπογονιμότητα και αναπαραγωγή - Εξωσωματική γονιμοποίηση

Με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες χαμηλής ανταπόκρισης στα φάρμακα της εξωσωματικής.
Συνεργασία με την μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος. Δείτε περισσότερα εδώ.
Για οδηγίες χρήσης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης πατήστε εδώ.

>

Κολποσκόπηση / HPV λοίμωξη

Δίπλωμα-Πιστοποίηση Βρετανικής Εταιρίας Κολποσκοπήσεων (www.bsccp.org.uk list of accredited colposcopists)

>

Αισθητική Γυναικολογία (Cosmetic Gynaecology)

SENIOR MEMBER OF EUROPEAN SOCIETY OF AESTHETIC GYNAECOLOGY (www.esag.org list of Senior members)

>

Κατάψυξη ωαρίων

Μείνετε για πάντα γόνιμες!