Υστεροσκόπηση

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υστεροσκόπηση

Η υστεροσκόπηση είναι μια επέμβαση/εξέταση, κατά την οποία μια πολύ λεπτή κάμερα (υστεροσκόπιο) εισέρχεται στη μήτρα, διαμέσου του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας. Ουσιαστικά, η κάμερα ακολουθεί την ανάστροφη πορεία από αυτή που ακολουθεί το αίμα της περιόδου. Με αυτό τον τρόπο, δεν γίνεται καμία τομή σε σημείο του σώματος και δεν τοποθετούνται ράμματα.

Επικοινωνήστε μαζί μου

 

Ο ιατρός μπορεί με την υστεροσκόπηση να εξετάσει, με άμεση όραση και σε μεγέθυνση, την εσωτερική κοιλότητα της μήτρας (ενδομήτριο), καθώς και να αφαιρέσει την ίδια στιγμή πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις ή και να διορθώσει ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας (διάφραγμα της μήτρας).

Η υστεροσκόπηση ενδείκνυται για:

  • τη διερεύνηση βαρειών και συχνών περιόδων της γυναίκας, υπογονιμότητας, αποκλεισμό καρκίνου της μήτρας, και διερεύνηση αιτιών καθ’ έξιν αποβολών.
  • τη διάγνωση και θεραπεία πολυπόδων, ινομυωμάτων και άλλων προβλημάτων της μήτρας.

Η υστεροσκόπηση, συνήθως, δεν απαιτεί παραμονή-διανυκτέρευση στο νοσοκομείο και η ασθενής είναι σε θέση να φύγει μετά από 1-2 ώρες από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στις δραστηριότητες (και άσκηση) από την επόμενη κιόλας ημέρα. Απαιτεί ελαφρά αναισθησία. Σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η υστεροσκόπηση, εκτός νοσοκομείου, χωρίς αναισθησία (office hysteroscopy).

Η επέμβαση διαρκεί 5-10 λεπτά, αν αφορά διαγνωστικούς σκοπούς, ή έως 20-25 λεπτά, αν αφαιρεθούν πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις, κλπ . Μετά την επέμβαση, ελάχιστη ενόχληση, τύπου περιόδου, είναι αναμενόμενη, καθώς και μικρή κολπική αιμορραγία που διαρκεί έως 5-7 ημέρες. Η ασθενής μπορεί άμεσα να τραφεί ελεύθερα. Η σεξουαλική επαφή πρέπει να αποφεύγεται μέχρι να τελειώσει η κολπική αιμόρροια, ώστε να αποτραπεί η περίπτωση λοίμωξης. Για τον ίδιο λόγο, χορηγείται και αντιβίωση για κάποιες ημέρες, από του στόματος.

Η υστεροσκόπηση θεωρείται γενικά ιδιαιτέρως ασφαλής, αλλά όπως σε όλες τις επεμβάσεις υπάρχουν κάποιες (σπάνιες) επιπλοκές, όπως:

  • διάτρηση της μήτρας. Σε ιδιαίτερα σπάνιες περιπτώσεις, η επιπλοκή αυτή οδηγεί σε άλλη επέμβαση, με σκοπό τη συρραφή και αποκατάσταση της μήτρας
  • σοβαρή αιμορραγία που σπανιότατα οδηγεί σε μετάγγιση αίματος
  • φλεγμονή της μήτρας και πυελική φλεγμονή

 

Φόρμα επικοινωνίας

(Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.)
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Εισάγετε έναν τηλεφωνικό αριθμό.
Εισάγετε έγκυρο Email.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Το πεδίο είναι υποχρεωτικό.
Είστε Ρομπότ;

 

Οι τομείς εξειδίκευσής μου αφορούν

>

Λαπαροσκόπηση και Υστεροσκόπηση

Έχω πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με αυτό τον τρόπο και είμαι μέλος της ομάδας υπευθύνων λειτουργίας του Ενδοσκοπικού τμήματος του ΙΑΣΩ.

>

Υπογονιμότητα και αναπαραγωγή - Εξωσωματική γονιμοποίηση

Με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες χαμηλής ανταπόκρισης στα φάρμακα της εξωσωματικής.
Συνεργασία με την μεγαλύτερη παγκόσμια τράπεζα σπέρματος. Δείτε περισσότερα εδώ.
Για οδηγίες χρήσης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης πατήστε εδώ.

>

Κολποσκόπηση / HPV λοίμωξη

Δίπλωμα-Πιστοποίηση Βρετανικής Εταιρίας Κολποσκοπήσεων (www.bsccp.org.uk list of accredited colposcopists)

>

Αισθητική Γυναικολογία (Cosmetic Gynaecology)

SENIOR MEMBER OF EUROPEAN SOCIETY OF AESTHETIC GYNAECOLOGY (www.esag.org list of Senior members)

>

Κατάψυξη ωαρίων

Μείνετε για πάντα γόνιμες!